Oplossing dodehoek bij vrachtwagens.

9-05-2018

Oplossing dodehoek bij vrachtwagens en autobussen.

Wij blijven ons verbazen over de weigerachtige houding die politici aannemen als het gaat om veiligheid van een ieder bij het "Dode Hoek" probleem bij vrachtwagens.

In de uitzending van RTL4 vorige week werd gesproken over de verkeerslessen die kinderen op scholen kregen om opmerkzaam te zijn op de dode hoek van vrachtwagens.
Edwin veldhuizen was in de uitzending aan het woord. Edwin was de chauffeur die 18(!) jaar geleden de tienjarige wouter niet zag bij het afslaan naar rechts en hem overreed.
Een van de getuigen ontwikkelde toen "LISA LIFE SAVER":

zodra een vrachtwagen voorzien van dit systeem, rechts afslaat, gaan er lichten knipperen en een geluidsignaal is te horen.

Zijn systeem sloeg aan; de gemeente Amsterdam en Maastricht namen ze in gebruik, evenals een grote winkelketen. En met succes. De Stichting Wetenschappelijk Verkeersonderzoek schreef een aanbevelingsbrief naar de minister om het systeem voor alle vrachtwagens verplicht te stellen. Ook de LOV vroeg in 2013 om het systeem verplicht te stellen. De brieven zijn nooit beantwoord en het is maar de vraag of ze de minister bereikt hebben. Wij zijn van mening dat verkeerslessen heel goed zijn voor kinderen. Maar het blijven kinderen, die net als jongeren nog erg snel afgeleid zijn.

Meer achtergrond informatie is te vinden onder link

Plaats reactie: